Kodin sähköiset laitteet

Sähköntoimittajia Uudenkaarlepyyn Asuntojen kiinteistöille ovat Uudenkaarlepyyn Voimalaitos ja Jeppo Kraft Andelslag omilla jakelualueillaan. Sähkö ei koskaan sisälly vuokraan, vaan sähköntoimittaja laskuttaa siitä käytön mukaan. Talonmies ilmoittaa asukkaiden muutosta Uudenkaarlepyyn Voimalaitokselle ja Jeppo Kraftille ja ne puolestaan lukevat sähkömittarin ja laskuttavat siitä vuokralaista.

Asunnoissa on aina liesi ja jääkaappi tai jää- pakastinkaappi.Jotta liesi/uuni ja jääkaappi/pakastin toimisivat moitteettomasti täytyy niistä huolehtia. Vuokralaisen tulee puhdistaa lieden keittolevyt huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen ja uuni tulee puhdistaa kerran pari vuodessa. Jääkaappi ja pakastin pyyhitään säännöllisesti joka vuosi ja tarpeen mukaan jäät sulatetaan. Myös liestituuletin ja muut huoneiston ilmastointiventtiilit puhdistetaan noin 4 kertaa vuodessa. Myös liesituulettimen rasvankerääjä (metalliverkko) puhdistetaan.

Metsäkatu 4:ssä huoneistossa on myös astianpesukone, mutta muutoin astianpesukone on asukkaan hankittava itse. Uudenkaarlepyyn Asuntojen talonmies asentaa astianpesukoneen, vuokralaisen tulee siis ottaa häneen yhteyttä astianpesukoneen asennusta varten.

Poismuutettaessa tulee kaikkien kiinteiden valaisimien olla kunnossa, esim. työtason valaisimet keittiössä ja kylpyhuonevalaisimet. Muussa tapauksessa Uudenkaarlepyyn Asunnot hankkii uudet lamput. Vuokrasuhteen aikana vuokralainen sekä hankkii että maksaa kaikki rikkoutuneet lamput itse.

Sähkökytkentärasioita ei saa vaihtaa. Valaisten liitännät tulee sopia voimassa olevien sähkökytkentärasioiden kanssa.

Moottorilämmityspaikkoja on yleensä riittävästi sekä pihalla sekä autokatoksen alla. Pihalla pysäköinti maksaa 7,00 euroa/auto kuukaudessa, riippumatta siitä käytetäänkö moottorilämmitystä vai ei. Autokatospaikat ovat kalliimpia ja niiden saatavuus vaihtelee kiinteistöittäin. Myös niistä perittävä maksu vaihtelee kiinteistöittäin.