Kodin turvallisuus

Vuokralaisen tulee hankkia kotivakuutus. Uudenkaarlepyyn Asunnoilla on kiinteistövakuutus, mutta jos vuokralainen aiheuttaaa esim. vesivahingon niin yhtiön vakuutus ei korvaa kaikkia kuluja vaan vuokralainen voi joutua maksamaan suuren osan vahingosta itse, jos hänellä ei ole kotivakuutusta.

Jokaisessa asunnossa on yksi tai useampi palovaroitin, joka on Uudenkaarlepyyn Asuntojen kustantama. Talomies vaihtaa palovaroittimien paristot joka vuosi. Jos palovaroittimeen tulee jokin vika, esim. se alkaa piipata ilman syytä on sinun välittömästi otettava yhteyttä talomieheen, joka korjaa/vaihtaa viallisen laitteen. Älä siis poista paristoa tai irroita palovaroitinta katosta.

Pidä huolta avaimistasi, jotta ne eivät joutuisi vääriin käsiin. Lisäavaimet tilataan isännöitsijän kautta. Ota yhteyttä toimistoomme sitä varten. Poismuutettaesa palautetaan kaikki avaimet kiinteistöyhtiön edustajalle. Lukot vaihdetaan aina kun kaikkia avaimia ei ole palautettu ja vuokralainen maksaa siitä aiheutuvat kulut.

Vuokralainen voi halutessaan saada oveensa ovisilmän ja varmuusketjun Uudenkaarlepyyn Asuntojen kustannuksella. Ota yhteyttä talonmieheen tai isännöitsijään ovisilmän ja/tai varmuusketjun asentamiseksi.

Ryhmäasumisen kiinteistöissä kuten esim. Villa Joupers ja Hagaborg on turvahälytysjärjestemä, joka hälyttää suoraan palokunnan.

Lemmikkieläimet ovat sallituja kaikissa Uudenkaarlepyyn Asuntojen huoneistoissa. Lemmikkien tulee olla kytkettyinä asunnon ulkopuolella, jotta ne eivät aiheuta vahinkoa toisille ihmisille tai kiinteistölle.