Lämmitys ja ilmastointi

Useimmissa Uudenkaarlepyyn Asuntojen taloissa on kaukolämpö. Joissakin taloissa on kallioperäinen maalämpö ja muutamassa suora sähkölämmitys.

Lämpöpatterit on säädetty etukäteen noin 21-22 asteeseen. Kovien tuulien aikaan syksyllä ja talvella voi huoneisto väiaikaisesti jäähtyä samoin kuin ilmojen muuttuessa yhtäkkiä, tämä ei vaadi toimenpiteitä. Jatkuvasti alhainen huonelämpötila samoin kuin liian korkea (23 astetta ja enemmän) huonelämpötila tulee kuitenkin korjata. Jos huoneiston lämpötila laskee 20 asteeseen tai sen alle tulee vuokralaisen välittömästi ottaa yhteyttä talonmieheen, jotta hän voi tarkistaa lämmöntuotannon.

Kaikissa taloissa on jokintyyppinen koneellinen ilmanvaihto. Joissakin on huoneistokohtainen säätömahdollisuus, kun taas toisissa taloissa yhteinen imastoninti toimii eri tehoilla eri vuorokaudenaikoina. Vuokralaisen tulee huolehtia asunnon ilmanvaihdosta, jotta vältytään kosteusongelmilta. Vuokralaisen tulee puhdistaa ilmanvaihtoventtiilit (lautasventtiili ja läpivienti) noin 4 kertaa vuodessa, jotta ilmastointi toimii tyydyttävästi. Vuokralaisen tulee puhdistaa myös liesituulettimen rasvankerääjä (metalliverkko) noin 4 kertaa vuodessa, jotta liesituuletin toimisi parhaalla mahdollisella tavalla.