Muuttosiivous

Vuokralaisen tulee siivota huoneisto poismuuttaessaan ohjeiden mukaan ennen avainten palauttamista. Huoneisto siivotaan Uudenkaarlepyyn Asuntojen siivousohjeiden mukaisesti ja Uudenkaarlepyyn Asuntojen edustaja päättää siivouksen vaatimustason. Ellei ohjeita noudateta tai vuokralainen tilaa siivouksen Uudenkaarlepyyn Asunnoilta, veloitetaan huoneiston siivouskulut todellisten kustannusten mukaan kun asunto siivotaan ohjeittemme mukaan. Hagaborgin huoneistot siivotaan aina Uudenkaarlepyyn Asuntojen toimesta vuokralaisen kustannuksella.

SIIVOUSOHJEET:

Koko huoneisto:

 - Lattiat tulee imuroida ja pestä. Kaikki sisäkatot pitää puhdistaa.

 - Kaikki kaapit, komerot ja laatikot sekä muut vastaavat kalusteet tulee siivota sisältä ja päältä sekä pyyhkiä kostealla. Samoin kaikki työpöydät, ikkunalaudat ja muut vastaavat. Pyyhi ovet ja ovenpielet.

 - Ikkunat ja ikkunanpokat on pestävä molemmin puolin ja ikkunanvälit imuroidaan ja pyyhitään. Ulko-lämpötilan ollessa miinuksella pestään sisempi ikkuna kummaltakin puolelta ja ikkunan välit sekä pokat.

 - Ilmastointiventtiilit puhdistetaan.

 Keittiö:

 - Sulata jääkaappi ja pakastin. Varo ettei vesi valu lattialle. Kuivaa huolellisesti sisältä ja ulkoa, jätä ovi auki.

 - Pyyhi lieden kaikki pinnat sisä- ja ulkopuolelta, muista myös uuni sekä keittolevyt. Siirrä liesi paikaltaan ja pyyhi sen paikka kostealla.

 - Ilmastointiventtiilit ja liesituuletin (huomaa rasvankerääjä) puhdistetaan.

 - Tiskipöydän ja hanojen tulee olla puhdistettuja ja puhtaita, samoin kaakeleiden ja saumojen.

 Kylpyhuone, sauna ja WC:

 - Hanojen, wc-istuimen, pesualtaan ja lattiakaivon tulee olla huolellisesti puhdistettuja

 - Seinien, suihkunurkkauksen, kaappien, kaakeleiden ja saumojen tulee olla puhdistettuja ja puhtaita.

 - Saunanlauteet, seinät ja lattiat pestään ja kiuas pyyhitään puhtaaksi. 

Muuta:

 - Parvekkeen ja terassin tulee olla puhtaat ja siistit, samoin autopaikkojen, varastojen ja muiden ulkotilojen joita vuokralainen on käyttänyt.

- Älä jätä huoneistoon tavaroitasi tai roskia.

 - Kaikki huoneistoon kuuluvat varusteet, tulee jättää sinne (kattopistorasiat, modeemi, suihkuverho, palovaroitin, sammutushuopa, käyttöohjeet yms.)

 - Käytöstä poistetut huonekalut, elektroniikka yms. tulee viedä ekopisteeseen. Niitä ei saa viedä kiinteistön jätekatokseen.

Kun huoneisto on siivottu ja tyhjennetty tulee vuokralaisen ottaa yhteyttä talonmieheen huoneiston tarkastusta ja avainten palauttamista varten.

Huoneiston kunnon tarkastaa talonmies, yhdessä vuokralaisen kanssa avainten luovutuksen yhteydessä sekä pois- että sisäänmuuttaessa. Talonmiehellä on oikeus hylätä siivous ja silloin huoneiston siivoaa Uudenkaarlepyyn asuntojen valitsema siivousyritys, ja vuokrlainen vastaa siivouskustannuksista. Huoneistoa ei saa jättää tarkastamatta yhdessä talonmiehen kanssa. Jos niin tapahtuu, Uudenkaarlepyyn Asunnot veloittaa siivousmaksun vuokralaiselta. Jos vuokralainen laiminlyö siivouksen kokonaan tai osittain, laskutamme uudelleensiivouksen kustannukset.