Vesi, viemäri ja sähkö

Uudenkaarlepyyn Voimalaitos ja Jeppo Kraft Andelslag laskuttavat ja jakelevat sähkön kiinteistöihimme. Jokaisessa kiinteistössä ja huoneistossa on oma sähkömittari. Huoneiston mittari luetaan aina muuton yhteydessä sekä tasaisin väliajoin vuoden aikana. Useimmissa huoneistoissa on kaukoluettava mittari ja vuokralaiset saavat laskunsa aina todellisen rekisteröidyn kulutuksen mukaan.

Uudenkaarlepyyn Voimalaitos ja Keppo Vattenandelslag ovat vedenjakelijoitamme. Vuokran lisäksi veloitamme vuokralaisia vedestä. Joissakin taloissa on huoneistokohtaiset vesimittarit, jotka luetaan kerran vuodessa ja aina kun vuokralainen muuttaa. Toisissa taloissa on ainoastaan kiinteistökohtainen vesimittari. Tällöin vedestä veloitetaan koko vuoden kulutuksen mukaan/ asukas kyseisen vesilaitoksen taksan mukaan. 

Useimmat kiinteistöistämme on liitetty Uudenkaarlepyyn Voimalaitoksen jätevesiverkostoon, mutta joissakin kiinteistössä maaseudulla on omat pienpuhdistamot. Huomaa, että wc:stä voi huuhtoa alas vain sellaista, joka tulee ulos kehosta. Jotta wc:hen, viemäriputkiin eikä puhdistamolaitteistoon tule tukoksia, tulee kaikki muu laittaa roskapusseihin, jotka viedään ulos jäteastiaan.